eur:
391.95
usd:
359.55
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter

A Mi Hazánk és az EP-választás. Toroczkai László, Inforádió, Aréna

2024.05.27. 19:45
A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta. https://hold.hu/

Milyen kihívások előtt áll Európa? Mi a tétje az EP-választásnak? Zajlik-e bármilyen egységes kampány Európában, amely tényleg az EP-hatáskörébe tartozó kérdésekről szól?
A harmadik út kifejezést Magyar Péter és Vitézy Dávid is használja. Mi a másik kettő? Miben más ez, mint amit Magyar Péter mond?
Mivel magyarázza, hogy a közvéleménykutatások erősorrendje nem egyezik azzal, amit a megyei listaállítások alapján a pártokról láthatunk?
A hazai kampányban lát európai kérdéseket és alternatívákat?
Mi az álláspontjuk az Ukrajnának nyújtott és tervezett háborús támogatásról?
Borvendég Zsuzsannát mennyire készítették fel az európai politizálásra?
Milyen témákat kívánnak az EP-ben napirendre vetetni? Pfizer beszerzést kivizsgáltatnák? Európa mennyire versenyképes most a világ legnagyobb gazdasági erőt képviselő országaival/régióival szemben? Hogyan lehetne az Unió gazdasági versenyképességét erősíteni?
Képviselőként milyen, az EP-ben vélhetően mandátumokhoz jutó pártokkal/pártcsaládokkal lenne nyitott az együttműködésre? A jelenleg az Európai Bizottság és a magyar kormány között konfliktust okozó, fontosabb vitás kérdések közül melyekben tartana ki a végsőkig a jelenlegi magyar álláspont mellett és melyekben engedne? Mely tagságra aspiráló országok esetében támogatná és melyek esetében ellenezné az Európai Unió bővítését? És miért? Szükségesnek tartja az Unió bővítését? Szükség van-e közös európai haderőre? Mi a véleménye az Európai Egyesült Államok ötletéről? Hogyan oldaná meg az öregedő európai társadalmak munkaerőpótlását? Kell-e Európának egységes viszonyt kialakítania a világhatalmakkal (USA, Kína, Oroszország), vagy jobb ha ezt a tagállamokra bízzuk?
Hogyan kell állást foglalnia egy ellenzéki magyar EP-képviselőnek, ha tárgyi tévedések alapján hoznak elítélő nyilatkozatot Magyarországgal kapcsolatban? Az Európai Parlamentben mikor (milyen témákban) van szükség nemzeti és mikor pártpolitikai szemléletű fellépésre/politizálásra? Egyáltalán lát-e olyan eseteket, amikor a pártcsaládbeli érdekeket felülírja a nemzeti érdek, így együttesen kell fellépnie a 21 képviselőnek?
Mit tekint az EP legfontosabb feladatának, milyen szerepe van 2024-ben az EP-nek az európai politikában, hogyan fejti ki hatását a 27-ek életére? Milyen területeken van szükség - ha van ilyen - reformokra az EP működésében? Milyen területen, funkcióban tölti be leginkább a szerepét az EP?

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, a párt EP-listavezetője az InfoRádió Aréna című műsorában 2024.05.27-én. Podcast.

×
×
×