eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Pixabay

Korányi G. Tamás: szokatlan a helyzet Egyiptomban a gázai konfliktus miatt

Szinte eltűntek a turisták Kairó utcáiról – állítja Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő, aki nemrég járt Egyiptom fővárosában.

„Kairóban most sorban állás nélkül lehet bejutni a piramisokba is” − mondta Korányi G. Tamás az InfoRádióban. A turisztikai infrastruktúra ugyanakkor kiváló, látszik, hogy nagyobb vendégforgalomra van kialakítva mind a piramisoknál, mind a múzeumoknál.

A világutazó tőzsdei szakértő úgy fogalmazott: találkozott olyan egyiptomival, aki elmondta, miért tűnt el az amerikai turista.

„Hol van a háború? Gázában. Hol van a piramis? Gízában. Az amerikaiaknak ez (a két név hasonlósága - a szerk.) elég arra, hogy ne jöjjenek” − mondta, majd hozzátette, hogy amerikai turistával nem találkoztak, orosszal sem, és nyugat-európait is keveset láttak. Ázsiai, kínai, és indiai turistákkal ugyan találkoztak, de összességében döbbenetesen csekélynek tartja a turistaforgalmat, és a budapesti gép sem volt tele.

A tőzsdei szakértő a gázai konfliktus miatt Egyiptomban elrendelt rendkívüli készenlétről is beszámolt.

„A szokottnál nagyobb, mondhatni extrém a rendőri fegyveres jelenlét. A követségeket és a nemzetközi szállodákat megerősítetten védik. A Tahrír téri szállásunk mellett éjjel-nappal ott parkolt egy rendőrségi páncélautó, 20-30 golyóálló mellényes fegyveressel. Általában cigarettáztak, de látszott, hogy egy-két perc elég arra, hogy teljes harckészültségbe lépjenek. A tér környékén az összes fontosabb bevezető utca torkolatánál láttunk páncélautót. A múzeumokat is katonák védik, mindenhova csomagátvizsgálással és fémkereső kapukon kereresztül lehet csak bejutni, még a metróba is” − tette hozzá Korányi G. Tamás.

A világutazó szerint a mindennapi emberekkel való találkozás adta az igazi élményt számukra, erről elmesélte több tapasztalatát is, ahogy beszélt a három nagy piramis egyikének tervezett, óriási vihart kavart felújításáról is.

A teljes interjút alább meghallgathatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×