eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Palesztinok sátrai a Gázai övezet középső részén fekvő Deir el-Balahban létesített belföldi menekülttáborban 2024. február 13-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Előrelépés jöhet a közel-keleti háború ügyében

Izrael hajlandó lehet tűzszüneti tárgyalásokat folytatni - legalábbis így tűnik a párizsi titkos tárgyalások után.

A The Guardian az AFP francia hírügynökségre hivatkozva azt írta, hogy az izraeli Moszad és a Shin Bet titkosszolgálatok vezetői amerikai, egyiptomi és katari közvetítőkkel folytattak titkos tárgyalásokat Párizsban. Izrael nemzetbiztonsági tanácsadója, Tzachi Hanegbi egy szombat esti televíziós interjúban már arról beszélt, hogy a delegáció hazatért Párizsból, és valószínűleg „van tér” arra, hogy megállapodásra jussanak - írta a hvg.hu.

Az izraeli média később arról tudósított, hogy a meghallgatás után a háborús kabinet beleegyezett abba, hogy Katarba is küldöttséget menesszen a napokban, ahol egy több hétre szóló fegyverszünet feltételeinek kialakítása a cél, amelynek része a Hamasz által elrabolt izraeli túszok szabadon bocsátása is palesztin rabokért cserébe.

Az önálló Palesztin állam létrejöttét azonban a hivatalos nyilatkozatok szerint továbbra sem támogatja Izrael.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×