eur:
388.71
usd:
359.15
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
Jens Stoltenberg NATO főtitkár a védelmi szervezet kétnapos külügyminiszteri értekezletének második napi ülésén Brüsszelben 2023. április 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA POOL/Olivier Matthys

Jens Stoltenberget lenyűgözi az ukrán katonák bátorsága

Továbbra is bízik Ukrajna amerikai támogatásában a NATO-főtitkár. Jens Stoltenberg az Egyesült Államok biztonsági érdekének nevezte a katonai segítségnyújtást.

Továbbra is bízik Ukrajna amerikai támogatásában a NATO-főtitkár. Jens Stoltenberg a NATO-tagállamok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozásán az ukrán fegyveres erők elszántságát méltatta, és arra kérte a katonai szövetség tagjait, hogy Kijev támogatását továbbra is tartsák fenn.

Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban a főtitkár továbbra is reménykedik abban, hogy Törökország mihamarabb lezárja a folyamatot, szerinte Stockholm már teljesítette ígéreteit a terrorizmus elleni küzdelem terén.

A nyugat-balkáni helyzetről szólva, felhívta a figyelmet hogy a térségben nőnek a feszültségek. "Gyújtó hangvételű retorikát tapasztalunk Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban megtámadták a NATO-békefenntartókat, és további halálos kimenetelű incidensekre is sor került" - emlékeztetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×