eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
Izraeli légitámadásban lerombolt ház romjai között keresnek túlélőket palesztinok a Gázai övezet középső részén fekvő Nuszeirat palesztin menekülttáborban 2023. október 31-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierő azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 8300 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Doaa al-Baz

Izrael bejelentette, mikor fejezi be a gázai műveletet

Arra szólítják a gázaiakat, adják ki a helyi Hamász-vezetőt, és vége mindennek.

Izrael megtalálja és ártalmatlanítja Jahja Szinvárt, a Hamász gázai vezetőjét - közölte az izraeli védelmi miniszter szombati tel-avivi sajtótájékoztatóján.

"Emlékeztetem Gáza lakosait: minél hamarabb megtalálják őt saját maguk, annál hamarabb vége lesz a háborúnak" - tette hozzá Joav Gallant.

"Ezen a szombaton nehéz harcokat vívtunk a Gázai övezeten belül. Befejeztük Gázaváros körülzárását, és a haderőink délről és északról hajtanak végre műveleteket" - mondta.

A miniszter bejelentette, hogy behatoltak a lakóövezetekbe is.

Az izraeli hadsereg október 27-én kezdte meg a szárazföldi hadműveletet a Gázai övezetben. A hadsereg közlése szerint azóta huszonkilenc izraeli katona esett el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×