eur:
391.54
usd:
359.21
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter

Világtükör magazin

Az InfoRádió külpolitikai hírmagazinja.

Adás: szombat, 12.30

Meghallgatom
Meghallgatom

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy az Európai Unió megkezdte a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával; arról hogy új főtitkára lesz a NATO-nak; valamint arról, hogy minden harmadik marokkói polgár a kivándorláson gondolkodik.

Meghallgatom

A külpolitikai magazinunk e heti adásában szó lesz Vlagyimir Putyin Észak-Koreai látogatásáról, valamint Izrael és a Hezbollah lehetséges konfliktusáról.

Meghallgatom
Meghallgatom

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy az amerikai kormányzatban egyesek aggodalommal figyelik Joe Biden szellemi hanyatlását; arról, hogy egyre feszültebb a nagyhatalmak viszonya az Arktisz birtoklásának ügyében; valamint arról, hogy mit akarhatnak az oroszok Afganisztánban.

Meghallgatom
Meghallgatom
Meghallgatom
Meghallgatom
Meghallgatom

Az InfoRádió heti külpolitikai összefoglalójában szó lesz arról, hogy a magyar uniós elnökség közvetlenül az európai parlamenti választások után kezdődik, így gyorsan kell „kampányüzemmódból elnökségi üzemmódba váltani”. Erről az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott felszólalásában. Bóka János a magyar elnökség prioritásairól is beszámolt.Az Európai Parlamenti választás kapcsán beszélünk arról, hogy Olaszországban csak éjjel 11 órakor zárnak be szavazókörök a június 9-i európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6-9. között 370 millió európai döntheti el, hogy kik lesznek az Európai Parlament tagjai. Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson 1 százaléknál jobb eredményt érjenek el.

Meghallgatom

Magazinunkban ezen a héten szó van arról, hogy az amerikai törvényhozás megszavazta az Ukrajnának nyújtandó újabb segélycsomagot, aztán arról, hogyan alakulnak a belpolitikai erőviszonyok Törökországban a helyhatósági választások után; valamint arról, hogy egyre több tagország utasítja el az európai migrációs paktumot.

Meghallgatom
Meghallgatom
Meghallgatom
Meghallgatom
Meghallgatom
Meghallgatom

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyesült államokbeli látogatásáról, az amerikai elnökválasztás előtti előválasztás egyik legfontosabb eseményéről, a Szuperkeddről, valamint az orosz–ukrán háború aktuális állásáról.

Meghallgatom
Meghallgatom

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy bővítéspárti lesz a magyar soros uniós elnökség, arról, hogy Izrael a Hamasz elleni offenzíva befejezése után sem hagyja el a Gázai-övezetet, valamint arról, hogy két esztendővel ezelőtt tört ki az orosz–ukrán háború.

Meghallgatom
×
×
×