eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor

Orvosmeteorológiai percek magazin

Orvosmeteorológiai percek az InfoRádióban - hétköznapokon több alkalommal.

A műsor támogatója a Richter Gedeon Nyrt.

Adás: hétköznap, 7.20, 8.20, 16.20, 17.20

A hamarosan kezdődő hétvégén ismét nyáriasan meleg idő várható. Ennek orvosmeteorológiai hatásairól Várkonyi Gyula kérdezte Kozma Ákos doktort.

Meghallgatom

Hidegfront vetett véget a szokatlanul meleg kora nyári időjárásnak. Ennek élettani hatásairól Várkonyi Gyula kérdezte Kozma Ákos doktort.

Meghallgatom

Szervezetünk számára ideálisnak tűnik a mai időjárás, ám még a tökéletes is rejthet veszélyeket. Domanits András kérdezte Kozma Ákos doktort. 

Meghallgatom

A fokozatos melegedés miatt oda kell figyelni a megfelelő folyadékutánpótlásra - mondta az InfoRádiónak Kovács Gábor doktor. Hozzátette: sportoláskor nemcsak víz, hanem izotóniás ital fogyasztása is ajánlott. Rozgonyi Ádám interjúja.

Meghallgatom

Felhős, szeles, de kellemes tavaszi idő van. Hétvégen azonban már kisebb kánikula köszönthet ránk. Rozgonyi Ádám arról kérdezte Kozma Ákos doktort, hogy az időjárásváltozáshoz miként tud alkalmazkodni a szervezet.

Meghallgatom

Változékony marad az időjárás. A frontérzékenyek mellett a légzőszervi- és a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek is lehetnek panaszaik - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

A változékony időjárás és a magas pollenterhelés is gondot okozhat a napokban orvosmeteorológiai szempontból - mondta az InfoRádiónak Szegheő Péter doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

Változatosságot mutatott a héten az időjárás, szombaton pedig akár 25 Celsius-fok is lehet. A nagy hőingás panaszokat okozhat az ízületi betegeknél - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett. 

Meghallgatom

Egyszerre lesz szeles, csapadékos és meleg a húsvéti hosszú hétvége. A frontérzékenyek egészségügyi problémákat tapasztalhatnak. Rozgonyi Ádám kérdezte Kozma Ákos doktort.

Meghallgatom

A következő napok melegebb időjárása hatással lesz szervezetünkre, és lassan a napsütésre is oda kell már figyelnünk - mondta el az InfoRádiónak Szegheő Péter doktor. A riporter Domanits András.

Meghallgatom

Indul a spenót és sóska szezon, ám ezen zöldségek fogyasztása sem lesz mindenki számára előnyös - mondta el az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor. A riporter Domanits András. 

Meghallgatom

A ma délutáni kettős fronthatás maitt szédülés, fejfájás és vérnyomásproblémák jelentkezhetnek az arra érzékenyek körében - mondta Kovács Gábor doktor, akivel Szabó Gergő beszélt.

Meghallgatom

Mínusz négy fok is lehet még a héten a reggeli órákban, a délutáni órákra azonban már napos, meleg idő lesz. A nagy napi hőingás okozta esetleges negatív egészségügyi hatásokról és a réteges öltözködés fontosságáról Rozgonyi Ádám beszélgetett Kozma Ákos doktorral.

Meghallgatom

Hétvégén már 20 Celsius fok fölé is emelkedhet a nappali hőmérséklet, a hajnali órákban azonban néhol még mínuszok is lehetnek. A nagy napi hőingás negatív egészségügyi következményeiről Rozgonyi Ádám kérdezte Kozma Ákos doktort.

Meghallgatom

Az érkező hidegfront és az erős szél is hatással lesz szervezetünkre, mindkettő diszkonfort érzetet okozhat. Domanits Adrás kérdezte Kozma Ákos doktort.

Meghallgatom

A nyugodt légköri jelenségeknek köszönhetően ma (cs) és holnap (p) számottevő időjárásal összefüggő panszokra nem kell számítani - mondta Kozma Ákos doktor. Szabó Gergő interjúja. 

Meghallgatom

A szeles, viharos időjárás a délután folyamán az izületi- és mozgásszervi betegségben szenvedők, valamint a frontérzékenyek számára okozhat nehézségeket - mondta Kozma Ákos doktor. Szabó Gergő interjúja. 

Meghallgatom

A távozó hidegfront után nyugodtabb napok elé nézünk, amik jót tehetnek szervezetünknek és hangulatunknak egyaránt. Szegheő Péter doktorral Domanits András beszélgetett.

Meghallgatom

A csapadékos idő nem kedvez az asztmásoknak, jól jön viszont az allergiásoknak – igaz, csak egy kis ideig. Domanits András kérdezte Kozma Ákos doktort. 

Meghallgatom

A szabadban végzett rendszeres testmozgásnak az egészség megőrzésében és az ellenálló képesség növelésében is jelentős szerepe van. Domanits András beszélgetett Kozma Ákos doktorral.

Meghallgatom
×
×
×