eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 22. szombat Paulina

Energiavilág magazin

Ha Önnek sem mindegy, hogy mennyit fizet a gázért, a villanyért, ha tudni szeretné, hogyan takarékoskodhat az energiával, hallgassa az InfoRádió magazinját!

Az energiagazdálkodás legfrissebb hírei az Inforádióban. A magazin a legkorszerűbb energiatermelési módok, és technológiák bemutatását tekinti feladatának. A műsor a magyar lakosság energiatakarékos szemléletének kialakítására, gondolkodásmódjának átalakítására törekszik, bemutatja az európai energiatakarékos módszereket, hogy a következő generációk is élvezhessék a civilizáció előnyeit.

E-mail: energia@inforadio.hu

Adás: hétfő, 20.00

Július elsején indul az energiatakarékosságot segítő otthonfelújítási program; Üzbegisztánban most nyáron elkezdik az első kis méretű moduláris atomerőművek építését; több mint száz biztonságos műfészek segíti a ragadozómadarak költését az E.ON nagyfeszültségű hálózatán - erről is szól az EnergiaVilág június 3-i műsora. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Részesedést vásárolt a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében az MVM; 1 milliárd köbméter gázt válthat ki idehaza a geotermikus energia - erről is szól az EnergiaVilág június 3-i műsora. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Nem vehető zár alá a Magyarországra érkezett földgáz; újfajta folyadékkal hajtott szivattyús-tározós erőművet tervezett egy brit startup - erről szól az EnergiaVilág június 3-i műsora. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

A háztartások akár 18 százalékát is érintheti az energiaszegénység – hangzott el a Corvinus Egyetem konferenciáján; uniós szintű új és használt elektromos autó vásárlási akciótervet készít a kormány; stratégiai kerozintárolót adott át a Mol Kecskeméten - erről is szól az EnergiaVilág május 27-i adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Új poliol komplexumot adott át a Mol; elakadni látszanak az elektromos autózással kapcsolatos nyugat-európai tervek; balkonnapelem Bécsben - erről is szól az EnergiaVilág május 20-i adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Egyre több nyersanyag kitermelése nehezül el a globális felmelegedés miatt, olyan anyagoké is, amelyek éppen a zéró karbon célok eléréséhez lennének nélkülözhetetlenek; csomagszállítás 100 százalékban megújuló üzemanyagoból Európában – erről is szól az EnergiaVilág május 13-i adása.

Meghallgatom

Új kőolajlelőhelyet tárt fel a Mol; áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari méretű napelemek; régiós szint közelébe csökkent az üzemagyagok ára a kutakon - erről is szól az EnergiaVilág május 6-i adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

25-30 forinttal drágábbak a hazai üzemanyagok a regionális átlagnál – miből adódik a többlet és miből lehetne lefaragni; tovább erősödött a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete az unió országaiban - erről is szól az EnergiaVilág április 29-ei adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Milyen betont használnak majd Paks II reaktora körül és miért fontos ez a nukleáris biztonság, majd pedig - sok évtized múlva - az üzem bontásakor - erről is szól az EnergiaVilág április 22-i adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Az Izrael elleni iráni támadás hatására nem ugrott meg a nyersolaj ára, a hazai kutakon elsősorban egy jelentősebb forinterősödés okozhat árcsökkenést; 22 millió eurós beruházással Kelet-Közép-Európa eddigi legnagyobb, 10 megawatt kapacitású zöld hidrogén üzemét építette fel a MOL csoport Százhalombattán - erről is szól az EnergiaVilág április 15-i adása.

Meghallgatom

Csatlakozik a HUPX magyar áramtőzsde a Közép- és Dél-kelet Európai Energiatőzsdéhez; nőt a globális szénfelhasználás az energiaválság hatására - erről is szól az EnegiaVilág április 1-i adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Megkezdték Magyarország legnagyobb akkumulátoros energiatárolójának kivitelezését; fokozza a szaktárca a klímatervben meghatározott károsanyag-kibocsátás csökkentési célt; megtámasztó gátra lehet szükség a Dunán ahhoz, hogy a paksi atomerőmű állandó vízellátása biztosított legyen - erről is szól az EnegiaVilág március 25-i adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Próbafúrásokat kezdenek egy 600 megawattos víztározós erőmű megépítéséhez északkelet-Magyarországon; 2050-re karbonsemleges működést tűzött ki céljául a MOL csoport; egy uniós terv szerint az évszázad közepétől nem lehetne gázkazánokat üzemeltetni - erről is szól az EnegiaVilág március 18-ai adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Több mint háromszoros túljegyzéssel bocsátott ki dollárkötvényt az MVM önálló kockázatra, tulajdonosi garancia nélkül; immár harmadik éve az Egyesült Államok Európa legnagyobb LNG-importőre, milyen hatással lehet erre a pozícióra az új LNG exportkapacitások kiadásának korlátozása; az utolsó ukrán dolgozót is elküldték az orosz megszállók a zaporizzsjai atomerőműből - erről is szól az EnegiaVilág március 4-i adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Két éven belül nagyjából 1500 megawattra nőhet a tárolói kapacitás a hálózati energia piacon; jelentősen csökkent az Európai Unió károsanyag kibocsátása az elmúlt évek erőfeszítéseinek hatására - erről is szól az EnegiaVilág március 4-ei adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Az energiatakarékos fényforrások terjedésével egyre több területen alkalmaznak mesterséges megvilágítást; jelentősen lelassult a napelemes rendszerek telepítése az elmúlt fél évben, az év elején indított Napenergia Plusz Program fellendülést hozhat a piacon - erről is szól az EnegiaVilág február 26-i adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

6000-ről 12 ezer megawattra növelték a 2030-ra elérendő napelemes célt a Nemzeti Energia- és Klímatervben; kedvező esetben visszatérhet a benzin ára a 600 forintos szint alá - erről is szól az EnergiaVilág február 19-i adása.

Meghallgatom

A talajszilárdítási és cölöpelhelyezési feladatok zajlanak Pakson, mi történik ezekben a hetekben Európa legnagyobb atomerőművében, az oroszok által ellenőrzött ukrán Zaporizsja üzemében – minderről Aszódi Attila beszélt az EnergiaVilág február 12-ei adásában. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Már 25 ezren regisztráltak a Napenergia Plusz Programban; a víziközmű hálózat fejlesztést segíti a nem lakossági vízdíj emelés a szakszövetség elnöke szerint - erről is szól az EnergiaVilág február 5-i adása. A szerkesztő-műsorvezető: Király István Dániel.

Meghallgatom

A Napenergia Plusz Programra eddig több mint 24 ezer előregisztráció érkezett; nőt a globális szénfelhasználás az energiaválság hatására - erről is szól az EnergiaVilág január 29-ei adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom
×
×
×