eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás

Energiavilág magazin

Ha Önnek sem mindegy, hogy mennyit fizet a gázért, a villanyért, ha tudni szeretné, hogyan takarékoskodhat az energiával, hallgassa az InfoRádió magazinját!

Az energiagazdálkodás legfrissebb hírei az Inforádióban. A magazin a legkorszerűbb energiatermelési módok, és technológiák bemutatását tekinti feladatának. A műsor a magyar lakosság energiatakarékos szemléletének kialakítására, gondolkodásmódjának átalakítására törekszik, bemutatja az európai energiatakarékos módszereket, hogy a következő generációk is élvezhessék a civilizáció előnyeit.

E-mail: energia@inforadio.hu

Adás: hétfő, 20.00

6000-ről 12 ezer megawattra növelték a 2030-ra elérendő napelemes célt a Nemzeti Energia- és Klímatervben; kedvező esetben visszatérhet a benzin ára a 600 forintos szint alá - erről is szól az EnergiaVilág február 19-i adása.

Meghallgatom

A talajszilárdítási és cölöpelhelyezési feladatok zajlanak Pakson, mi történik ezekben a hetekben Európa legnagyobb atomerőművében, az oroszok által ellenőrzött ukrán Zaporizsja üzemében – minderről Aszódi Attila beszélt az EnergiaVilág február 12-ei adásában. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Már 25 ezren regisztráltak a Napenergia Plusz Programban; a víziközmű hálózat fejlesztést segíti a nem lakossági vízdíj emelés a szakszövetség elnöke szerint - erről is szól az EnergiaVilág február 5-i adása. A szerkesztő-műsorvezető: Király István Dániel.

Meghallgatom

A Napenergia Plusz Programra eddig több mint 24 ezer előregisztráció érkezett; nőt a globális szénfelhasználás az energiaválság hatására - erről is szól az EnergiaVilág január 29-ei adása. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Átlagosan 16 százalékkal csökkent idehaza az üzemagyagfogyasztás 2023-ban; három hazai nagyvállalat kötött stratégiai együttműködési megállapodást a hidrogénmobilitás fejlesztése érdekében a MOL-csoporttal; a hazai lakossági ingatlanok mélyfelújításával akár 60 százalékkal csökkenthető lenne az energiafelhasználás – erről is szól az EnergiaVilág január 22-i műsora. A szerkesztő-műsorvezető Király István Dániel.

Meghallgatom

Megindult a napelem plusz program lakossági regisztrációja; mit hoz a szélerőművekre vonatkozó könnyítés; a zöldenergiával működő közúti és közösségi közlekedés helyzetéről egyeztetett az Energia21 Kezdeményezés - erről is szól az EnergiaVilág január 15-i műsora.

Meghallgatom

Nem vár idén jelentős áremelkedés a földgáz és a kőolaj piacán az Inforádiónak nyilatkozó szakértő; Szlovákiában LNG-terminál épül - erről is szól az EnergiaVilág január 8-ai adása.

Meghallgatom

Európa összességében 3,8 százalékkal kevesebb energiát használt fel 2022-ben, mint az azt megelőző évben; Magyarországon egy nagy helyett több kicsi szivattyús tározós erőmű megépítésének van realitása - erről is szól az EnergiaVilág január 1-jei műsora.

Meghallgatom

Napenergiából metán – talán ez lehet idehaza az energiatárolás jövője; fűtőberendezésként is szolgáló okos ablaküveget készít egy magyar vállalkozás – erről is szól az EnergiaVilág december 25-i műsora.

Meghallgatom

Hamarosan indul a 75 milliárd forintos, akkumulátoros napelemtelepítési program; egy uniós terv szerint néhány évtizeden belül kivezetnék a gázkazánokat a háztartásokból - erről is szól az EnergiaVilág december 18-ai adása.

Meghallgatom

20 évvel meghosszabbítják a jelenleg üzemelő négy paksi blokk üzemidejét; megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása; az ipari energiaárak nagymértékben függnek az időjárástól - erről is szól az EnergiaVilág december 11-ei adása.

Meghallgatom

600 forint alá kerül a gázolaj ára is, januártól azonban jelentős áremelkedésre kell számítani a hazai kutakon; Magyarországon egy nagy helyett több kicsi szivattyús tározós erőmű megépítésének van realitása - erről is szól az EnergiaVilág december 4-ei műsora.

Meghallgatom

700 méterre csökken a szélturbinák lakott területtől mért védőtávolsága; akár a 20 százalékát is kiválthatja a földgázfelhasználásnak a hazai zöld hidrogén - erről is szól az EnergiaVilág november 27-ei műsora.

Meghallgatom

Turbinalapátok törtek el egy oroszországi atomerőműben, az üzemeltető vizsgálja az esetet; napenergiából metán, talán ez lehet idehaza az energiatárolás jövője - erről is szól az EnergiaVilág november 20-i adása.

Meghallgatom

Európa összességében 3,8 százalékkal kevesebb energiát használt fel 2022-ben, mint az azt megelőző évben; a fűtési szezonban várhatóan végig 50 euro körül alakul a földgáz piaci ára; a Washington Post szerint egy ukrán ezredes szervezte meg az Északi Áramlat földgázvezeték tavalyi felrobbantását - erről is szól az EnergiaVilág november 13-ai adása.

Meghallgatom

Előszőr cserélnek üzemanyagot a világ egyetlen úszó atomerőművében; a hazai üzemanyagárak jelentős csökkentése felélesztené a benzinturizmust, ami - Hernádi Zsolt szerint - üzemanyaghiányhoz vezetne - erről is szól az EnergiaVilág november 6-ai műsora.

Meghallgatom

Várhatóan nem okoz fennakadást a hazai gázellátásban az ukrán tranzit jövő év végi megszüntetése; jelentősen fel kellene gyorsítani a dekarbonizációs folyamatokat a párizsi klímacélok eléréséhez; a Pentagon szerint Kína megduplázná a nukleáris arzenálját az évtized végére - erről is szól az EnergiaVilág október 30-ai műsora.

Meghallgatom

Másfélszeresére ugrott a földgáz ára a palesztin-izraeli harcok kirobbanása után, de az ár még így is töredéke a múlt évinek; némileg csökkent az üzemanyagok iránti kereslet idehaza; gumibitumen felhasználásával készült szakaszt adtak át az M83 számú autóúton – erről is szól az EnergiaVilág október 23-i műsora.

Meghallgatom

Tűhegynyi lyuk miatt le kellett állítani a Szlovéniában a kriskói atomerőművet; nem követi, hanem irányítja az elektromosautó ipari technológiát Kína; elindult a háztartási méretű kiserőművek betáplálási lehetőségét ellenőrző oldal - erről is szól az EnergiaVilág október 16-i műsora.

Meghallgatom

75 milliárdos pályázat indul napelemtelepítés ösztönzésére; Budapesten gyűltek össze a energiaszabályozó hatóságok küldöttjei - erről is szól az EnergiaVilág október 9-ei műsora.

Meghallgatom
×
×
×