eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 22. szombat Paulina

Várható időjárás

A szombat estig várható időjárás a fővárosban és környékén:

Szombat reggelig:
Megnövekszik a fátyolfelhőzet, majd éjjel már erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés. Zápor, zivatar éjjel, hajnalban előfordulhat (30-50% eséllyel). A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 22 fok körül alakul.
Szombat estig:
Sok napsütés várható, de délelőtt még erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Zápor, zivatar délelőtt még kialakulhat (50-70% eséllyel). Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul.

Az elkövetkező 5 nap időjárása:

Vasárnaptól megszűnik a kánikula, de így is döntően 29, 30 fok közelében alakul majd a csúcsérték. Általában sok napsütésre kell számítani a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Vasárnap még szórványosan, majd a jövő hét elején már kisebb eséllyel lehet zápor, zivatar.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel, majd késő délutántól északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, így holnap is inkább csak rövidebb napos időszakok valószínűek. Elszórtan, holnap napközben átmenetileg több helyen várható záporeső; a havas eső záporok, hózáporok esélye egyre inkább északkeletre szorul, majd szerdán már inkább csak a hegyekben lehet halmazállapot-váltás. Az északnyugati, nyugati szél gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A délnyugati megyékben, illetve északkeleten többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között változik, a szélcsendesebb részeken számíthatunk az alacsonyabb értékekre.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 5 és 10 fok között valószínű.

Jelenlegi időjárás

2024.06.22 12 óra
Békéscsaba repülőtér 33.9°C erősen fátyolfelhős
Budapest Pestszentlőrinc 25.9°C erősen felhős
Debrecen repülőtér 31.3°C erősen fátyolfelhős
Kékestető 22.0°C dörgés
Paks 27.1°C kissé felhős
Pér repülőtér 16.9°C zivatar záporral
Siófok 22.6°C erősen felhős
Szeged külterület 34.6°C derült
Szolnok repülőtér 32.0°C erősen felhős

Adatok: Országos Meteorológiai Szolgálat

×
×
×