eur:
388.72
usd:
359.31
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás

Várható időjárás

A hétfő estig várható időjárás a fővárosban és környékén:

Hétfő reggelig:
Többnyire erősen felhős lesz az ég, de vasárnap a déli órákban még vékonyabb lesz a felhőtakaró. Késő délutántól több alkalommal várható kisebb eső (több, mint 90% eséllyel). A délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 fok körül alakul.
Hétfő estig:
Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet, délután a nap is kisüt. A nap első felében zápor előfordulhat (10-30% eséllyel). A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 fok körül alakul.

Az elkövetkező 5 nap időjárása:

A következő napokban egy tőlünk délre örvénylő ciklon bele-beleszól időjárásunkba. Emiatt a legtöbb helyen nem lesz zavartalan a napsütés, dél felől időről időre vastagabb felhősávok is fölénk sodródnak, de csak kevés helyen valószínű kisebb mennyiségű csapadék. Változatlanul tavaszias marad időjárásunk, az éjszakák fagymentesek lesznek, nappal pedig az ilyenkor megszokottnál többfelé 7-10 fokkal lesz melegebb, egy-egy helyen már a 20 fokot is átléphetjük.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel, majd késő délutántól északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, így holnap is inkább csak rövidebb napos időszakok valószínűek. Elszórtan, holnap napközben átmenetileg több helyen várható záporeső; a havas eső záporok, hózáporok esélye egyre inkább északkeletre szorul, majd szerdán már inkább csak a hegyekben lehet halmazállapot-váltás. Az északnyugati, nyugati szél gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A délnyugati megyékben, illetve északkeleten többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között változik, a szélcsendesebb részeken számíthatunk az alacsonyabb értékekre.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 5 és 10 fok között valószínű.

Jelenlegi időjárás

2024.02.25 23 óra
Békéscsaba repülőtér 10.6°C zápor
Budapest Pestszentlőrinc 8.9°C eső
Debrecen repülőtér 8.5°C erősen felhős
Kékestető 4.0°C eső
Paks 8.9°C eső
Pér repülőtér 7.4°C erősen felhős
Siófok 8.1°C erősen felhős
Szeged külterület 8.9°C erősen felhős
Szolnok repülőtér 9.7°C zápor

Adatok: Országos Meteorológiai Szolgálat

×
×
×