eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 22. szombat Paulina
Zöldségek a megújult tatabányai Interspar nagyáruházban az avatás napján, 2017. november 29-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Egy vásárlói trükk, amivel kijátszható a kétnapos boltzár

Lehetnek olyanok, akik elfelejtették, hogy Pünkösd kétnapos ünnep és szombaton nem vásároltak be.

Sem ma, vasárnap, sem május 20-án, hétfőn nem lehet majd vásárolni. Zárva lesznek a nagyobb boltok, üzletek - számoltunk már be a hét elején az Infostarton.

A közismert üzletek csak

május 21-én keddtől lesznek nyitva.

Bár nagy bevásárlásra nem ajánlhatók. de a benzinkúton működő boltokban lehet majd élelmiszert vásárolni az ünnepnapon. Több kúthálózatnak ugyanis szerződéses partnere egy-egy nagyobb áruházlánc.

Itt, ha nem is olcsón, de elfogadható áron szerezhető be a tej, kenyér, és az lapvető kellékek, amelyek mondjuk egy hétvégi ebédhez kellenek. Az árak, tapasztalatunk szerint, valamivel magasabbak, mint ugyanannak az áruházláncnak a "normál" üzletei.

Amúgy a családi tulajdonban működő kisboltok, a virágboltok, valamint az újságosok is nyitva vannak. Továbbá a településeken vagy azok vonzáskörzetében ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak is.

Címlapról ajánljuk

Terrorcselekménnyé minősíthetik át a Robert Fico elleni merényletet

A lex merénylet névre keresztelt törvénycsomagról zajlik a vita Szlovákiában, amely a Robert Fico ellen elkövetett merénylet utáni biztonsági helyzet javítására vonatkozó javaslatokat tartalmaz. A jogszabály rendelkezik fizetésekről, ingatlanokról, demonstrációkról és a gyűlöletbeszédről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Szép csendben ádáz küzdelem zajlik: hamarosan eldől, ki lesz a világ egyik leghatalmasabb vezetője

Szép csendben ádáz küzdelem zajlik: hamarosan eldől, ki lesz a világ egyik leghatalmasabb vezetője

"Az alelnökség nem ér egy vödör meleg vizeletet sem." Így szól a híres idézet Franklin Delano Roosevelt második emberétől, John Nance Garnertől. Noha az alelnöki pozíció az utóbbi évtizedekben talán kicsivel fontosabbá vált ennél – Dick Cheney például híresen befolyásos volt a fiatalabbik Bush Fehér Házában –, annak viselőjének máig annyi az elsőszámú feladata, hogy vésztartalékként szolgáljon. Miközben Joe Biden már bejelentette, hogy a nála nem feltétlen népszerűbb Kamala Harrisszel az oldalán tervezi kormányozni az országot a jövőben is, addig Donald Trump alelnökjelöltjéről csak a találgatás zajlik. Bármennyire is haszontalan posztról van szó egyesek szerint, most feltűnően nagy tolongás megy érte, hiszen a kiválasztott akár meg is határozhatja a párt Trump utáni jövőjét. Adódik tehát a kérdés: kiket mérlegel a volt – és szándékai szerint jövőbeli – elnök?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×