eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Founded in 1884, Budapest Keleti, or Eastern railway station, is the primary gateway to Hungarys capital as well as the most loaded transportation joint in the country. According to statistics, about 410 trains arrive and depart from the station daily.
Nyitókép: Eric Yang/Getty Images

Váratlan fordulat: felére csökkentette egy bérlet árát a MÁV

Örülhetnek a kerékpárral ingázók.

Ahogy azt az Infostart is megírta, a március elsejével bevezetendő új tarifarendszerrel a kerékpárszállításra vonatkozó díjszabást is átalakította a MÁV, amivel a kerékpáros szervezetekben komoly ellenérzést váltott ki. Az eredeti elképzelés szerint a kerékpárral utazók 9450 forintért válthattak volna egy hónapra érvényes kerékpáros országbérletet. A felháborodás oka az volt, hogy a kerékpárosok más bérletet nem is válthattak volna, még akkor sem ha a vármegyét se akarták volna elhagyni.

A Magyar Kerékpárosklub heves tiltakozásának engedve a MÁV szombat délután bejelentette, a tervezett ár közel feléért, 4950 forintért fogja árulni a kerékpáros országbérletet, ami korlátlan alkalommal jogosít kerékpár szállítására olyan vonatokon, amelyekre helyfoglalási kötelezettség nincs előírva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×