eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Pixabay.com

Újabb részletek derültek ki az új KRESZ-ről

Több szervezet is javaslatokkal élt.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium felelős a KRESZ megújításának felülvizsgálatáért, melynek érdekében egy széles körű, ötven szakmai és érdekképviseleti szervezetet bevonó fórumot hoztak létre. A cél a jogszabályok átfogó módosítása, és a Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetet bízták meg az előkészítéssel. A minisztérium azonban nem válaszolt a további konkrétumokra vonatkozó kérdésekre, így az arra vonatkozó részletek továbbra is homályban maradtak, hogy mely módosításokat vezethetik be – derül ki a 24.hu cikkéből.

A KRESZ-módosítás kiemelten foglalkozik az elektromos rollerek szabályozásával. A Jövő Mobilitása Szövetség a fórumon tett javaslatokat, például az eszközök súlyhatárát és maximális sebességét szabályozva. A változások tervezett két lépcsőben valósulnak meg, elsőként a mikromobilitási eszközökre fókuszálva, majd az év végéig a teljes KRESZ-re vonatkozó átfogó módosítással.

Az Autósiskolák Vezetőinek Országos Szervezete azon állásponton van, hogy a közlekedési balesetek csökkentése érdekében a járművezető-képzés terén is változásokra van szükség. Bár a pszichológiai tesztet nem támogatják a jogosítványszerzés feltételének, viszont a vezetésoktatás és vizsgázás minőségét fejlesztenék.

A Magyar Kerékpárosklub a konferencián bemutatta javaslatait a KRESZ-átírásra. Az általuk kiemelt területek közé tartozik a felelősségi megosztás a gyalogosok és autósok között baleset esetén, az elsőbbség garantálása gyalogátkelőhelyeken, és a rugalmasabb kerékpárút-használat lehetősége. A klub hangsúlyozza a kerékpárosok oktatásának fontosságát már gyermekkorban.

Az Autósiskolák Vezetőinek Országos Szervezete és a Magyar Kerékpárosklub egyetért abban, hogy a jogosítvány megszerzése ne csak a jármű teljesítményétől, hanem az emberi tényezőktől is függjön. A kétnapos konferencia alapján felvázolódott egy kép a lehetséges változtatásokról, beleértve a képzés, vizsgázás, és az infrastruktúra fejlesztése terén történő módosításokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×