eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Unsplash.com

Olyan veszélyes időjárási jelenség közelít, amilyet már rég láttunk

Újabb meleg légtömegek érik el Magyarországot, amelyek jelentős ködöt hoznak, aztán pedig esőt.

Időjárási helyzet Európában:

Skandinávia felett található a Louis névre keresztelt ciklon, melynek hosszan elnyúló hullámzó frontrendszere szeli ketté Európát, egészen Észak-Afrikáig lenyúlva. Skandináviában többfelé okoz erősen viharos, néhol orkán erejű, vagyis 120 km/h feletti széllökéseket. Az érintett területeken igen enyhe, csapadékos az idő, Lappföldön még havazott, délebbre azonban eső a jellemző csapadékforma.

Kiszorult tehát a fagyos, hideg légtömeg a kontinensről, nagy területen még az éjszakai órákban sem fordult elő fagy.

Az Atlanti-óceánon a nyomában már közelít a következő markáns ciklon. Az Azori-szigetek, illetve a Kaszpi-tenger térségében egy-egy magasnyomás helyezkedik el.

A Kárpát-medence térségébe egy Szicília fölött kimélyülő ciklon előoldalán továbbra is rendkívül enyhe, ám nedves légtömegek érkeznek.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

A déli és a középső országrészben hajnalra köd képződhet, amely napközben megemelkedik, gomolyosodik, így többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, emellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Délután délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet.

A napközbeni csapadékszünetet követően estétől az ország középső részére érkezik újabb hullámban eső, zápor. vasárnap A délies irányú szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik .

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 11 és 17 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×