eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
fishing in the lake
Nyitókép: Getty Images

Fontos határidő jön: súlyos bírság fenyeget több százezer magyart

Hiába hosszabb idén egy nappal a február, a fogási naplót 28-áig le kell adniuk a horgászoknak. Aki nem így tesz, borsos összeget fizethet.

Bár idén 29 napos a február, a horgászoknak 28-áig le kell adniuk vagy postai úton ajánlott küldeményként el kell küldeniük a forgalmazónak a 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót – írja a Pénzcentrum.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) honlapján figyelmeztette az érintetteket, hogy a leadás előtt a naplóban szereplő fogásokat nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként kell összesíteni, illetve a horgászattal töltött napok számát is összegezni kell.

A MOHOSZ jelezte azt is, hogy ha az okmány tulajdonosa a fogási naplót egyáltalán nem, vagy nem időben adja le, esetleg a benne szereplő fogásokat nem összesíti,

később csak emelt áron válthat állami horgászjegyet a 2024-es évre.

Ez a díjmentességben nem részesülő horgászoknak a mindenkori díj kétszerese, díjmentességben részesülő személyeknél pedig – a gyermek horgászok kivételével – az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg, azaz ötezer forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×